День української писемності та мови

2012-11-09

/Files/images/453px-Nestor_the_Chronicler_Monument_070612.jpg Пам'ятник Несторові-літописцю у сквері біля Києво-Печерської лаври

Свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови». В Указі зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».

В цей день 9 листопада учні Садівської школи вшанували пам’ять славнозвісних просвітителів слов’ян – Кирила та Мефодія; розповіли про видатного давньоруського письменника-літописця Нестора; ознайомили з історією їх життя; розповіли про виникнення свята – Дня української писемності та мови; подали відомості про великого мецената П. Яцика; познайомили своїх однокласників з історією виникнення письма; з’ясували витоки нашої мови, її місце серед інших слов’янських мови; захід був спрямований виховувати повагу до історичного минулого, почуття поваги до слов’янських учителів, інтерес до вивчення мов.

Кiлькiсть переглядiв: 208

Коментарi