• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Толерантність - дорога до миру та співпраці

Толерантність - дорога до миру та співпраці

2016-11-20

/Files/images/psiholog/ФОТО НА САЙТ ТОЛЕРАНТНЫСТЬ.jpg

16 листопада 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО була затверджена Декларація принципів толерантності. Цей день був проголошений Міжнародним днем толерантності. Цього дня за традицією у різних країнах світу проводяться акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості.
З 14.11.2016 по 18.11.2016 у Садівській школі проводився тиждень толерантності під назвою «Толерантність - дорога до миру та співпраці».


«Толерантність не треба плутати ні з пасивністю, ні зі згодою чи байдужістю.Це активне, позитивне та відповідальне відношення до людського розмаїття"
Кофі Аннан»

Кожний день мав свою тематику.
Понеділок 14.11.2016 «День посмішки і гарного настрою»; Вівторок15.11.2016 «День відкритості і тактовності»; Середа 16.11.2016 «День толерантності»; Четвер 17.11.2016 «День взаєморозуміння»; Пятниця18.11.2016 «День ввічливості».
Класні керівники провели виховні годині «Вчимося бути толерантними», та превентивні п’ятихвилинки до Міжнародного дня Толерантності серед учнів 1-11 класів
Була організована виставка малюнків «Дружба – як ми її розуміємо» для учнів 1-4 класів та виставка художньої літератури бібліотекаром Омеляненко О.В. про доброту, дружбу, терпіння, порозуміння.
Серед учнів школи були переглянути відеоролики про доброту, терпіння, дружбу, порозуміння.
На протязі тижня практичний психолог проводив акції «Візьмемося за руки і подаруємо один одному тепло »; «Подаруй посмішку»; Паркан ввічливих слів; «Чарівні долоньки»; «Квіткова галявина толерантності»; «Комплімент кожному»; ігри-дружилки. Також серед учнів старших класів пройшли круглий стіл «Толерантним бути важко» та рольові ігри під назвою «У нашому під’їзді» та «Як бути?».
На тиждень толерантності були запрошені психолог та реабілітолог Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Сумського району, які провели бесіди серед учнів молодших класів та 5-го класу щодо толерантного ставлення до дітей з обмеженими можливостями.
Вкінці тижня було підведення підсумків,і учні і вчителі визначилися: для того, щоб досягти успіху у власному житті, не витрачати сил на конфлікти, «побутові війни», кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для цього необхідно:
• бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні;
• навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається;
• цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;
• зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.
Демченко Т.І.

Кiлькiсть переглядiв: 371

Коментарi