16 днів проти насильства

2016-12-11

/Files/images/psiholog/16 ДНЫВ СТАТТЯ ФОТО.jpg

«16 днів проти насильства»

Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція “16 днів проти насильства”, в рамках якої громадськими організаціями, місцевими структурними підрозділами у справах сім’ї та молоді, центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї.

Датипроведенняакції є символічними. Вони створюютьсимволічнийланцюжок, поєднуючи заходи протинасильствастосовножінок та діїщодозахисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежновідїїстаті, є порушенням прав людини.
До проведення акції “16 днів проти насильства” долучиkися всі учні школи, вчителі, батьки, волонтери, представники соціального центру сімї, дітей та молоді Сумського району:

· практичним психологом були підготовлені акції «Марка на згадку», «Стіна відвертості, побажань і пропозицій», «Червона стрічка кожному», «Крльорова стрічка», «Гра-акція Контакт» кожний учень долучився до проведення акцій, які символічно будуть нагадувати, що саме в Садівській школі проходила ця акція, і кожний учень своїми власними діями може призупинити насильницькі дії;

· класні керівники провели виховні години, та превентивні п'ятихвилинки щодо попередження насильства серед однолітків.

· Омеляненко О.В. організувала виставку літератури щодо профілактики насильства в учнівському середовищі «Безпека понад усе».

· відбулася бесіда з представником районної соціальної служби для сім’ї дітей та молоді «Протидія торгівлі людьми».

· серед учнів 5-11 класів практичним психологом Демченко Т.І. було проведене тренінгове заняття «Профілактика булінгу в учнівському колективі»; Перегляд відеороликів, соціальних реклам щодо профілактики ВІЛ СНІДу;

· випуск газети Інформаційний вісник щодо профілактики та попередження насильства в учнівському середовищі підготувала Коваленко Л.П.

Першимкроком до подолання проблеми насильства має стати її усвідомлення, як суспільством в цілому, так і кожним окремим громадянином. Адже ця проблема досить часто є прихованою і для суспільства, і для тих, хто є жертвою такого насильства. Необхідно змінювати терпиме, а іноді й байдуже ставлення до насильства.

Демченко Т.І.

Кiлькiсть переглядiв: 189

Коментарi