ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

2017-11-18

/Files/images/psiholog/коллаж толерант.png

ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

Проблема толерантності сьогодні - одна з центральних проблем як глобального, так і національного порядку; охоплює усі сфери суспільного життя нації: соціальну, релігійно-конфесійну, політичну, особистісну, міжетнічну. Поняття толерантності являє собою протилежність ворожості, антипатії, ненависті.

Для Садівської школи це не просто теорія, це дії і вчинки, це застосування терміна “толерантність” в одному з видів - міжнаціональна толерантність — об’єктивне ставлення до представників різних націй, здатність не переносити недоліки і негативні дії окремих представників національності на інших людей.

З 13.11.2017 по 17.11.2017 проводився тиждень толерантності, який мав назву «Толерантне ставлення до національних меншин».

Були проведені заходи, які допоможуть учням зрозуміти, що освіта «повинна сприяти взаєморозумінню, толерантності та дружбі між усіма народами, расовими і релігійними групами», а саме: Виховні години для учнів школи ««Толерантне ставлення по відношенню до людей різних національних меншин»; молодші школярі почули з інформ-дайджестів, які підготували учні ромської меншини «Толерантність у нашому житті». Порадували малюнками до виставки «Ми вміємо дружити» школярі 1-4 класів. Круглий стіл «Протидія упередженому ставленню до осіб, які належать до ромської національної меншини» серед учнів 5-х класів допоміг більше розкрити дане питання. Перегляд відеороликів та виставка художньої літератури про доброту, терпіння, дружбу, порозуміння до людей інших національностей дав можливість задуматися про свої вчинки.

Також практичний психолог прийняла участь у обласному вебінарі до Міжнародного дня толерантності з презентацією «Інтеграція ромської національної меншини в українське суспільство на рівні загальноосвітнього навчального закладу»

Найбільше запам’ятався обмін досвідом набутих традицій серед учнів школи та учнів ромської національності, який проходив у формі бесіди, конкурсів та обміном вражень.

Дуже важливо навчити учнів розуміти одного одного, відповідально ставитись до своїх вчинків, жити в мирі та злагоді.

Демченко Т.І.

Кiлькiсть переглядiв: 226

Коментарi