Я проти СНІДу.

2017-12-02

/Files/images/2016-2017_nr/sayt/IMG_4028.JPG

Криниця без джерела – це не криниця,
І колос – це не колос без зерна.
Без доброти душа – то є безкрила птиця,
Не заспіває жайвором вона.

З 27 листопада по 1 грудня 2017 року у Садівській загальноосвітній школі I – ІII ступенів класні керівники 1-11 класів провели уроки доброти «Серце відкрите добру». Метою їх проведення булоознайомлення учнів з міжнародними стандартами прав людини, Конвенції ООН про права дитини; усвідомлення життєвих проблем людей, які потребують особливої уваги і милосердя; сприяння розвитку волонтерського руху, спрямованого на утвердження толерантності, милосердя, активної соціальної дії, доброчинності.

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом . Цього ж дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.

Педагогом – організатором Коваленко Л.П. та заступником з навчально-виховної роботи Варухою О.О. було проведено такі заходи:

- На лінійці «Школа проти СНІДу» учні 5-11 класів представили свої плакати і підготували інформаційні повідомлення що таке ВІЛ\СНІД та як йому протидіяти.

- Під час акції «Червона стрічка» учні та вчителі отримали червону стрічку - символ боротьби зі СНІДом.

- Було проведено акцію «Не дай СНІДу шанс», під час якої учні та вчителі мали змогу висловити своє власне ставлення до даної проблеми та підтримати людей, хворих на ВІЛ, прикріпивши значок «Молодь проти СНІДу!» до загальношкільної стіннівки.

- Організовано виставку плакатів, колажів «Світ без насильства»

Практичний психолог Демченко Т.І. провела тренінгове заняття «Профілактика булінгу в учнівському колективі» для учнів 5-11 класів.Вчителі провели заходи, направлені на привернення уваги молоді до здорового способу життя, а також вироблення активної життєвої позиції у молодих людей. А саме: «Обережно СНІД», «Потурбуйся про себе і тих кого ти любиш», «Хвороба – вбивця - СНІД», «Скажемо СНІДу – НІ!». Виховні години «Чи є місце насильству у моєму житті: мій вибір»

Шкільним бібліотекарем Омеляненко О.В. оформлено виставку тематичної літератури «Безпека понад усе».

Метою даних заходів було поглибити знання учнів про ВІЛ та СНІД, ознайомити учнів із шляхами передачі ВІЛ, запобігати поширенню ВІЛ інфекції серед молоді, формувати розуміння того, що тільки здоровий спосіб життя, поведінка та вчинки є гарантом запобігання ризику, а також навчати дітей приймати самостійні рішення в життєвих ситуаціях. До цих заходів долучилась більшість учасників навчально-виховного процесу.

Дуже цікавим був профілактичний захід «Попередження дитячого дорожнього травматизму», який провели інспектори Управління патрульної поліції міста Суми.

Завершився тиждень виступом шкільного лялькового театру «Казка» для учнів початкових класів, який підготувала вчитель початкових класів Федірко І.С. разом з учнями.

Коваленко Л.П.

Кiлькiсть переглядiв: 264

Коментарi