ТИЖДЕНЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЇ

2018-01-26

/Files/images/sayt/sayt_2018/тижд. профорієнтації (2).jpg

ТИЖДЕНЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЇ

З метою розвитку в учнівської молоді таких рис характеру як творчість, працелюбність у Садівській школі з 22.01- 26.01.2018 р. проходив тиждень профорієнтації. В рамках тижня було проведено:

Серед учнів 5-8 класів проведено годину спілкування «Моя майбутня професія», 9-11 класів «Найпоширеніша робота в місті» (класні керівники).

Варухою О.О. було проведено зустрічі із представниками різних професій та навчальних закладів м.Суми, а саме:

24.01- з викладачем Київського національного університету культури і мистецтв Баранюк Леонтієм Івановичем для учнів 11 класу;

26.01- з Бондаренко М.М. відбулася бесіда – запрошення на навчання до СПТУ № 16 для учнів 9 класу;

26.01- з викладачем кафедри туризму та готельного ресторанного сервісу НН ІФК СДПУ ім. Макаренка Великодною Євгенією Михайлівною, яка провела заняття –презентацію факультету для учнів 9-10 класів.

24.01- було організовано екскурсію по м. Київ для 5 учнів з 9-11 класів, які у складі делегації відвідали Верховну Раду України. За цю поїздку адміністрація та учні висловлюють вдячність Смирновій С.М., помічнику народного депутата Сугоняки О.Л.

Практичним психологом Демченко Т.І. впродовж тижня проводилося анкетування щодо професійного вибору (професійно-важливих якостей) анкетування учнів 9 класу, тренінги, показані відео ролики. Була проведена профорієнтаційна вікторина серед учнів 1-4 класів.

Виставка інформаційних буклетів навчальних закладів І-ІІ та ІІІ-ІV рівнів акредитації «Обери свій шлях» (Варуха О.О.)

Виставка малюнків, калейдоскоп загадок «Всі професії важливі» серед учнів 1-4 класів. Відгадай кросворди «Світ професій», «Моє хобі-моя професія» для учнів 1-11 класів. Учні активно відгадували загадки про професії. (Коваленко Л.П., Єленевська А.)

З метою свідомого ставлення до вибору майбутньої професії у шкільній бібліотеці діяла виставка тематичної літератури «Україні потрібні професіонали» (Омеляненко О.В.)

Протягом тижня учні дізналися чимало нового про широкий світ професій. І ким би вони не мріяли стати, яку б професію собі не обрали, кожен повинен добре знати свою справу, робити її чесно та вміло.

Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного, хто здатний працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів, обрати свій, єдиний. Тож хай майбутні професії наших школярів принесуть їм радість, моральне й духовне задоволення, адже вдало обрана професія – ключ до успіху.

Коваленко Л.П

Кiлькiсть переглядiв: 311

Коментарi