Правова обізнаність підлітків

2019-12-14

/Files/images/sayt/sayt-2020/vihovna_robota/12.12.jpg

Правова обізнаність підлітків

Знову цікава та незвичайна зустріч! Нові люди, нові знайомства, нові знання та можливості! Дякуємо Олена Омельченко за плідну співпрацю!

13-14 річні школярі – одна з тих соціально-вікових груп, серед яких найчастіше трапляються випадки булінгу. Правова необізнаність підлітків часто стає причиною правопорушень. Тож, фахівці системи безоплатної правової допомоги проводять низку правопросвітницьких заходів для молоді. Черговий з них відбувся на базі Садівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів для учнів 7-8 класів.

Разом з фахівчинею Регіонального центру Оленою Омельченко школярі обговорили різні види булінгу, дізнавалися, яка відповідальність передбачена за цькування дітей в школі, яку допомогу, інформацію можна отримати в центрах та бюро правової допомоги.Також вчилися розрізняти булінг від конфлікту, аналізували причини проявів насильства та як діяти, якщо ти став свідком.

Дітям запропонували переглянути соціальний відеоролик. Після перегляду учні визначали, який саме вид булінгу відбувся і у чому це проявлялося. Захід відбувся за принципом відкритого діалогу. Школярі мали змогу висловити свої думки, бачення на цю проблему.

Усі учні отримали інформаційні буклети, паспорти прав дитини, а найактивніші учасники зустрічі – сувенірні значки, календарі та ручки.

Варуха О.О.

Кiлькiсть переглядiв: 165

Коментарi