Міжнародний день рідної мови

2020-02-24

/Files/images/sayt/sayt-2020/novini/рідна мова.jpg

Нації вмирають не від інфаркту.

Спочатку їм відбирають мову.

Ліна Костенко

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Головною метою відзначення цього свята є зміцнення державотворчої функції української мови.

У цей тиждень у стінах опорного закладу Садівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів було проведено безліч заходів. Учні 9 класу написали диктант, присвячений рідній мові країни. Також серед старшокласників були проведені конкурси вчителями української мови «Слів у мові мільйон» та «Ми знаємо українську мову» для учнів 10, 8 класів, з метою виховання в школярів любові до української мови, патріотизму, гордості за свою Батьківщину. Дуже сподобався учням мовний турнір «У царстві української мови» та конкурс «Грамотій», де школярі 6-их та 7-их класів змогли продемонструвати свої знання з рідної мови. Протягом тижня у шкільній бібліотеці була виставка художніх творів про писемність та рідну мову. З цікавість діти взяли участь у мовній грі-вікторині «»Подорож океаном рідної мови», який для них провела шкільний бібліотекар.

Сьогодні ще актуальніше звучить голос Симоненка: «Без мови, без святості душі, без думки про завтрашній день немає громадянина» .

Подолінна О.В.

Кiлькiсть переглядiв: 153

Коментарi