• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Нехай їх подвиги живуть у наших серцях

Нехай їх подвиги живуть у наших серцях

2014-10-20

/Files/images/IMG_3272.JPG

Нехай їх подвиги живуть у наших серцях

Останній тиждень перед канікулами в Садівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів був насичений подіями. Вразила наших учнів зустріч з ветераном Великої Вітчизняної війни 1941-1945рр. П’янковим Володимиром Олександровичем – колишнім морським льочиком, полковником у відставці, журналістом і письменником і просто людиною з цікавим життєвим шляхом.
Захід був присвячений 70 річниці з Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників. Не зважаючи на свій поважний вік, ветеран виявився надзвичайно енергійною людиною. Слухаючи його розповіді, учні мимо волі переносилися в ті буремні роки. Найбільше враження на всіх присутніх справили слова-спогади про фронтову журналістську справу, про те, як важко довелося у роки війни, як болісно було втрачати однополчан, а також про свою зустріч з майбутньою дружиною і прекрасною матір’ю. Особливо зацікавила учнів історична вікторина. Переможцем став Іван Савченко, учень 9 класу, якому ветеран вручив свою книгу про Івана Кожедуба.
Володимир Олександрович і зараз продовжує письменницьку діяльність і не дає молоді забути тих, завдяки кому, вони живуть на вільній, Богом даній землі. Колективу учнів і вчителів школи учасник визволення України від фашистських загарбників вручив свою книгу «Вклонімося великим тим рокам», свій портрет та кілька статей зі свого архіву.
Учні висловили свою повагу та вдячність ветерану, подарувавши йому букет квітів.

Кiлькiсть переглядiв: 158

Коментарi