Такий відомій і невідомий Шевченко

2015-03-11

/Files/images/Изображение 031.jpg

Такий відомій і невідомий Шевченко

У житті школярів Садівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, крім буднів, є ще й свята, які вони так люблять, бо саме тут розкриваються їхні здібності, нахили, таланти, уміння співати й танцювати. А ще ці заходи несуть не лише цікаву інформацію, а й виховують в учнів повагу до культурно-національних цінностей України, почуття патріотизму, відданість своїй Батьківщині.
Нещодавно завершилася декада української мови і літератури. На кожен день планувався захід, підказаний його темою.
Так як у ці весняні дні весь український народ вшановує пам'ять Т.Г. Шевченка, то й наші учні провели ряд заходів, присвячених Великому сину України.
Учні 10 класу провели літературну гру «Чи знаєш ти творчість Т.Шевченка». Пуригін І., Шмідт Б., Сущенко О., Шерстюк Ю. найкраще показали свої знання про творчість Т. Шевченка.
«Шевченко-митець, який відкрив для української нації двері в безкінечність. Саме він є гарантом нашої вічності…»-сказав Микола Жулинський.
Існує багато різних Шевченків: шкільний, модерний, адміністративний, космічний, богорівний… У кожного-Шевченко свій, близький і рідний, особливий.
В учнів Садівської ЗОШ цьогорічна декада присвячена вшануванню пам’яті Великого Кобзаря проходила під девізом «Такий відомій і невідомий Шевченко».
Перегляд і обговорення кінофільму «Мій Шевченко» учнями 9-11 класів перелився в диспут «Хто ж для мене Шевченко і хто я для нього?». Зійшлися на думці: справжній Шевченко - не на плакатах і біг-бордах, навіть не в книжках, а в наших серцях.

Кiлькiсть переглядiв: 141

Коментарi